میدودرین (Midodrine)برای درمان مشکل فشار خون پایین هنگام ایستادن از موقعیت نشسته و یا در حال حاضر ایستاده استفاده می شود. این وضعیت به عنوان فشار خون موضعی یا فشار خون آرتواستاتیک شناخته شده است.
کاهش فشار خون در هنگام ایستادن می تواند موجب سرگیجه و یا ضعف شود. این مشکل همچنین می تواند شما را در معرض خطر یا علائم دیگری مانند سیاهی رفتن چشم، ضعف یا خستگی (احساس خستگی)، تهوع، استفراغ و سردرد قرار دهد. .
فشار خون موضعی می تواند علل مختلفی داشته باشد به طور مثال ممکن است ناشی از مصرف داروهای خاص و یا بیماری هایی مانند اسهال (کمبود آب) و استفراغ بیماری ما بیماری (استفراغ) باشد.
در صورتی که به این بیماری مبتلا هستید، ایستادن یا نشستن آرام می تواند به مدیریت علائم شما کمک کند. فشار خون موضعی ممکن است به علت بیماری اساسی در سیستم عصبی شما مانند بیماری پارکینسون یا نوروپاتی محیطی باشد.
عوارض مصرف میدودرین
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضه ای بروز نمی دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می روند.
در صورت بروز مستمر هریک از عوارض می بایست به پزشک اطلاع داده شود.
عوارض رایج داروی میدودرین
درد در هنگام دفع ادرار
خارش پوست سر
عوارض نادر داروی میدودرین
احساس بیماری، تهوع، سوء هاضمه
افزایش فشار خون در حالت خوابیده: اگر علائم افزایش فشار خون مانند درد قفسه سینه،ضربان قلب سریع (تپش قلب)، تنگی نفس، سردرد و یا تاری دید را داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید.
سردرد
مشکل دفع ادرار
لرز، سوزن سوزن شدن یا خارش پوست، سوزش پوست، تورم یا درد دهان
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می کنید به خاطر استفاده از داروی میدودرین می باشد، با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض مصرف بیش از حد میدودرین
میدودرین را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
هشدارها
1-عارضه جانبی جدی میدودرین هیدروکلراید ، افزایش فشار خون در حالت خوابیده می باشد.
2- از آنجاییکه کبد در متابولیسم میدودرین هیدروکلراید نقش دارد ،میدودرین هیدروکلراید باید در بیماران مبتلا به نارسایی کبدی با احتیاط فراوان مصرف گردد.
3-ارزیابی عملکرد کلیه قبل از شروع درمان با میدودرین هیدروکلراید ضروری است.
4- میدودرین هیدروکلراید در بیماران دیابتی، همچنین بیماران دارای سابقه مشکلات بینایی ،کسانیکه فلودروکورتیزون استات مصرف می کنند، بعلت امکان افزایش فشار داخلی چشم و گلوکوم باید با احتیاط فراوان مصرف شود.