معرفی جزایر فاکلند

  چهارشنبه، 21 مهر 1400   زمان مطالعه 7 دقیقه
معرفی جزایر فاکلند
جزایر فالکلند مجموعه جزایری در اقیانوس اطلس جنوبی است که متعلق به خاک بریتانیا هستند و یکی از مکان‌های مورد علاقه گردشگران به حساب می‌آیند.فالکلند با داشتن حیات وحشی بسیار متنوع و خاص، همچنین حوزه‌های فراوان محل خوبی برای گذراندن تعطیلات است.

جزایر فالکلند (به انگلیسی: Falkland Islands) یا جزایر مالویناس (به اسپانیایی: Islas Malvinas) مجمع الجزایری در آمریکای جنوبی است که در اقیانوس اطلس جنوبی قرار گرفته و مرکز آن شهر استنلی است. این جزایر به بریتانیا تعلق دارند.جنجال بر سر کشف و سپس استعمار جزایر فالکلند بین اروپاییان وجود داشته است. در زمان های مختلف جزایر تأسیسات فرانسوی، بریتانیایی، اسپانیایی و آرژانتینی داشته است. بریتانیا حاکمیت خود را در سال ۱۸۳۳ بر این جزایر تثبیت کرد، اگرچه آرژانتین ادعای خود را بر این جزایر حفظ کرد. در آوریل ۱۹۸۲ نیروهای آرژانتینی جزایر را اشغال کردند اما مدیریت بریتانیا دو ماه بعد در پایان جنگ فالکلند بر جزایر احیا شد. تقریباً تمام فالکلندی ها مایلند که این مجمع الجزایر جز قلمرو بریتانیا باقی بماند. با این حال حق حاکمیت بر این جزیره به عنوان یک اختلاف ادامه دار بین انگلستان و آرژانتین باقی مانده است.جمعیت (۳٬۳۹۸ نفر در سال ۲۰۱۶)در درجهٔ اول از بومیان جزیرهٔ فالکلند تشکیل شده که اکثراً دارای لهجهٔ بریتانیایی هستند. گروهای دیگر قومیتی شامل فرانسوی ها، جبل الطارقی ها و اسکاندیناوی ها می باشند. مهاجرت از انگلستان، جزایر آتلانتیک جنوبی سنت هلن و شیلی روند کاهش جمعیت جزیره را معکوس کرده است. زبان غالب و رسمی انگلیسی است و به موجب فرمان ۱۹۸۳ فالکلندی ها شهروند انگلستان محسوب می شوند.این جزایر در مرز مناطق آب و هوایی زیر قطبی اقیانوسی و توندرا قرار داشته و هر دو جزیره اصلی مناطق کوهستانی با ارتفاع بالغ بر ۷۰۰ متر دارند که میزبان جمعیت های بزرگی از پرندگان هستند. اگر چه خیلی از آن ها به خاطر رقابت از طرف گونه های معرفی شدهٔ بومی جزیره نیستند. فعالیت های اقتصادی جزیره شامل ماهیگیری، توریسم و پرورش گوسفند با تأکید بر صادرات پشم با کیفیت می باشد. کاوش نفت با مجوز دولت جزایر فالکلند به علت اختلافات دریایی با آرژانتین محل اختلاف باقی مانده است.نام فارسی آن برگرفته از انگلیسی است. بر سر نام گذاری جزایر و هم چنین تقدم در اکتشاف جزایر اختلاف بسیار است. بر اساس روایت انگلیسی، ناخدای انگلیسی جان استرانگ این جزایر را در ۱۶۹۰ کشف کرد و به احترام آنتونی کری، پنجمین وایکانت فالکلند در اسکاتلند این نام را بر این جزایر گذاشت.

جغرافیای جزیره فاکلند

جزایر فالکلند دربرگیرندهٔ دو جزیرهٔ بزرگ و مهم فالکلند خاوری و فالکلند باختری و نزدیک به ۷۷۶ جزیرهٔ کوچک است، که روی هم رفته ۱۲٬۱۷۳ کیلومتر مربع پهناوری دارند و در فاصلهٔ ۴۸۳ کیلومتری کرانه های خاوری آرژانتین قرار گرفته اند. این جزایر متعلق به آرژانتین است و بریتانیا آن را اشغال کرده است.

جاذبه دیدنی جزیره فاکلند

جزایر فالکلند (Falkland Islands) شبه جزیره ای در جنوب اقیانوس اطلس است که حدود ۵۰۰ کیلومتر تا سواحل جنوبی پاتاگونیا در آمریکای جنوبی فاصله دارد. نکته ی جالب درباره این جزیره تعداد زیاد پنگوئن های آن است که امروز گردشگران زیادی را برای تماشا این جزیره می کشانند. این پنگوئن ها در منطقه ای محافظت شده زندگی می کنند برای همین آدم ها هیچ صدمه ای نمی توانند به آن ها وارد کنند البته منظورمان از منطقه محافظت شده آن چیزی که در ذهن شماست نیست! این پنگوئن ها بر روی تعداد زیادی بمب های زیر زمینی زندگی می کنند و از آنجایی که آدم ها از ترس جانشان به این منطقه نزدیک نمی شوند اینجا درست مثل یک حفاظتگاه شده است. اینکه این پنگوئن ها چطور در یک همچین جایی زندگی می کنند.

جزایر فالکلند

شبه جزیره فالکند در فاصله ۵۰۰ کیلومتری آمریکای جنوبی قرار دارد برای همین در طول تاریخ، آرژانتین همیشه این شبه جزیره را برای خودش می دانسته اما از سال ۱۸۳۳ این شبه جزیره بخشی از قلمروی بریتانیا شده است. درگیری های زیادی بین بریتانیا و آرژانتین بر سر تصاحب این جزایر وجود داشته که اوج آن ها در سال ۱۹۸۲ اتفاق افتاد. در این سال نیروهای آرژانتین به جزیره حمله و جنگ بزرگی را راه انداختند به طوری که در عرض ۱۰ هفته، ۶۵۰ نیروهای آرژانتینی، بیش از ۲۵۰ نیروی بریتانیایی و ۳ نفر از اهالی جزیره از بین رفتند. در آخر جزیره دوباره به بریتانیا رسید اما در واقع برنده های واقعی این جنگ پنگوئن های دوست داشتنی بودند! چون از همین سال جمعیت آن ها روز به روز بیشتر و بیشتر شد.

جزیره فاکلند

شبه جزیره فالکند به پنگوئن هایش معروف است پرندگانی که تعداد آن ها در جزیره تا همین چند صد سال میلیونی بود اما دست تقدیر اتفاقات بدی را برای آن ها رقم زد. ماجرا به قرن ۱۸ برمی گردد، در آن زمان صنعت جدیدی به اسم روغن نهنگ رواج زیادی پیدا کرده بود و افراد زیادی به صید نهنگ مشغول شده بودند. از طرفی موقعیت جغرافیایی شبه جزیره فالکند جایی ایده آل را برای صید نهنگ و گرفتن روغن نهنگ ایجاد کرده بود. برای تهیه ی روغن نهنگ باید چربی این جانور در ظرف های بزرگ و پر از آب بر روی آتش قرار می گرفت اما جزایر فالکلند یک بدی بزرگ دارند: کاملا خالی از درخت اند و تنها پوشش گیاهی این جزیره بوته های کوتاهی هستند که در برابر وزش باد مقاومند و البته اصلا به درد سوخت نمی خورند.بدون چوب صیادان نهنگ چطور می توانستند آتش روشن کنند؟ آن ها به سراغ پنگوئن ها رفتند چون این جزیره پر از پنگوئن است و از طرفی در زیر پوست پنگوئن ها مقدار زیادی چربی هست. صیادان نهنگ این واقعیت را می دانستند که این چربی کاملا قابل اشتعال است و می تواند جانشین مناسبی برای سوخت باشد! این که پنگوئن ها رام هستند و نمی توانند پرواز کنند هم باعث می شد تا به راحتی شکار شوند. برای همین هر وقت که سوخت کافی برای روشن ماندن آتش نبود صیادان نهنگ چند تا پنگوئن را به جای سوخت در آتش می انداختند! تا زمانی که تجارت روغن نهنگ از رونق بیفتند میلیون ها پنگوئن در این جزیره شکار شدند. ۳۰۰ سال پیش قبل از اینکه پای اروپایی ها به این شبه جزیره باز شود ۱۰ میلیون پنگوئن در این محل زندگی می کردند اما بعد از مدتی جمعیت آن ها ۹۵ در صد کاهش پیدا کرد.

جزیره فاکلند

آرژانتین که همیشه می خواست این شبه جزیره را به سرزمین خود برگرداند برای اینکه دست بریتانیا را از سرزمین هایی که تصرف کرده بود کوتاه کند حدود ۲۰ هزار مین را در امتداد ساحل و چراگاه های نزدیک پایتخت کار گذاشت اما در نهایت هم نتوانست این شبه جزیره را برای خودش کند. بعد از پایان جنگ بریتانیا تلاش کرد تا این مناطق را پاکسازی کند اما این کار پر زحمت و خطرناک بود برای همین بریتانیا تصمیم گرفت تا این مناطق را فنس کشی کند و با قرار دادن تابلوهای هشدار مردم را از این مناطق دور نگه دارد. از آن جایی که آدم ها از ترس به این مناطق نزدیک نمی شدند اینجا کم کم به منطقه ای امن برای زندگی پنگوئن ها تبدیل شد. این پرنده ها آنقدر سبک اند که راه رفتن آن ها در این مناطق اصلا باعث عمل کردن بمب ها نمی شود برای همین پنگوئن ها به راحتی در منطقه ای امن و امان در پشت فنس ها زندگی می کنند پس تعجبی ندارد که در طول ۳۰ سال گذشته جمعیت آن ها روز به رو بیشتر شده به طوری که امروز یک میلیون پنگوئن در این شبه جزیره زندگی می کنند. این منطقه ی محافظت شده ی عجیب آنقدر برای اکوتوریسم جذابیت دارد که هیچ کس اقدامی برای پاکسازی جزایر فالکلند نمی کند.جزایر فالکند در احاطه ی اقیانوس اطلس جنوبی قرار گرفته و تا شرق پاتاگونیا ۴۹۰ کیلومتر فاصله دارد. خیلی ها به این شبه جزیره می روند تا پنگوئن های تماشایی، فوک ها و البته پرندگان دریایی را تماشا کنند. اینجا پر از پرندگان دریایی نادری هست که دوستداران طبیعت را به این منطقه می کشاند.

و در پایان...

جزایر فالکلند مجموعه جزایری در اقیانوس اطلس جنوبی است که متعلق به خاک بریتانیا هستند و یکی از مکان های مورد علاقه گردشگران به حساب می آیند.فالکلند با داشتن حیات وحشی بسیار متنوع و خاص، همچنین حوزه های فراوان محل خوبی برای گذراندن تعطیلات است. اگر قصد صفر به جزایر فالکلند را داشتید حتما لباس گرم با خود به همراه داشته باشید چون دمای هوا در طول سال به ندرت به بالای ۲۴ درجه سلیوس می رسد.اگر عاشق پنگوئن ها و رفتارهای بامزه این موجودات سیاه و سفید هستید، جزیره فالکلند مقصد رویایی شماست. بدون آنکه به قطب سفر کنید، می توانید در یکی از زیباترین جزیره های دنیا از تماشای پنگوئن ها لذت ببرید.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
(عکس) امکانات فوق العاده برج روما رزیدنس، محل زندگی علی دایی / از آمفی تئاتر گرفته تا سونا و جکوزی و سالن بیلیارد! + تصاویری از داخل واحدها (10 نظر) تصاویری جالب و نوستالژیک از دوره دانشجویی مریم میرزاخانی در ایران/ مدال افتخار المپیاد بر گردن بانوی دانشمند (5 نظر) (فیلم) سربازی که صحنه رابطه نامشروع فرح و فریدون جوادی را دید، مغازه هدیه گرفت!!! (3 نظر) لحظه باورنکردنی شکار یک عقاب توسط خرس گرسنه در نوک درخت!+ فیلم (1 نظر) فراجا: مأمور خاطی پلیس بازداشت و معلق از خدمت شد (1 نظر) استقبال عجیب دانش آموزان دختر از شهردار زنجان+عکس/ به صف شدن دختران برای تعظیم؟ (1 نظر) شهرداری کرمانشاه مجسمه پاندای کونگ‌فوکار را به آغوش مردم ایران بازگرداند/ رفته میکاپ کرده اومده😂+عکس (1 نظر) دزدی از غرفه ویتنام و ترکیه در نمایشگاه کتاب تهران / فرهنگی‌ترین رویداد کشور در تیررس دله دزدها! (1 نظر) لوازم آرایش یک خانم شاغل که همیشه باید با خود داشته باشد (1 نظر) فرح پهلوی در چه شرایطی برای سگ سالومه مجری منوتو گریست؟ + ویدئو (1 نظر) استایل جذاب و جوان‌پسند داریوش فرضیایی، عموپورنگ خوش انرژی در 50 سالگی/ ماشاءالله پوستش چقدر صافه+عکس (1 نظر) از واکنش همایون شجریان به خیانتش تا صف طولانی امضای سروش صحت در حواشی داغ امروز سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1403 اعتراف چندش و عجیب اهالی قبیله آدم‌خوارها: من گوشت یک مرد و یک زن را خورده‌ام!+ویدیو فال انبیاء روزانه پنجشنبه 27 اردیبهشت ماه 1403 سلفی بامزه و سر صبحی شبنم قلی خانی با دختر یکی یدونه‌اش، شانا خانوم+عکس/ ماشالله بزرگ شده😍
دیگران می‌خوانند   
ماجرای باقلوای یزدی دستپخت مادربزرگ رهبر معظم انقلاب نقاشی 400 ساله‌ای که یک پادشاه را «عاشق» کرد التماس سگ به پاکبان برای نجات توله های گرفتارش در آب بی جواب نماند+ویدئو/ مهربانی مهم ترین اصل انسانیت است... شباهت بی حد و اندازه پسر خوشتیپ و جذاب دانیال حکیمی به آقای بازیگر/ خندیدنشون هم کپی همدیگه هست+عکس تصویری از پسر قدبلند، مو فرفری و ریش دار کمند امیر سلیمانی در کنار دایی جان/ ماشالله چه بزرگ شده پشت صحنه جالب و دیدنی نماز خواندن شاهرخ استخری در سریال فاصله ها+ویدیو جواب قابل تامل آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره مسئله ترسیدنشان از مرگ+ویدیو نگاهی به تاج کیانی و کمربند زرین و لوکس ناصرالدین شاه قاجار+عکس سی امین سالگرد ازدواج مرجان صفابخش و همسرش مرحوم آرش میراحمدی بر مزارش +ویدئو غوغای اجرا و گیتارنوازی بی‌نظیر عرفان طهماسبی با آهنگ شدم سرگشته حیرانت ای دوست/ از شنیدنش محاله سیر بشید+ویدیو تجربه زندگی متفاوت در عربستان سعودی از زبان جورجینا نامزد رونالدو حال خوب زهره حمیدی بعد گذراندن دوران شیمی درمانی در کنسرت جدید محسن ابراهیم زاده +ویدئو وقتی میخوای فیلم آموزش خانه داری ضبط کنی اما همه جا رو به گند میکشی+ویدیو/ اینجا باید گفت تا آموزشهای بعدی خدا نگهدار😂 نوشته تحسین برانگیز روی شیشه مغازه یک شاطر تهرانی که نان رایگان میدهد/ دست مریزاد+عکس فال شمع روزانه امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 وزارت ارشاد ناشران مجازی را غافلگیر کرد تقویت میل و عملکرد جنسی با این 10 ماده غذایی شگفت انگیز! فال قهوه با نشان روز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403 فال روزانه امروز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403 فال حافظ با تفسیر امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403+فیلم کبد چرب را با این میوه های شگفت انگیز درمان کنید! چگونه از افتادگی سینه‌ها جلوگیری کنیم؟ نگاهی به تیپ جوان پسند و امروزی احمدرضا عابدزاده در مراسم عروسی دخترش نگار+عکس/ بهش میخوره داماد باشه تا پدر عروس هم اکنون بارش شدید تگرگ در حرم رضوی/ مردم در منازل خود بمانند حیرت کاربران از صدای بهشتی و دلنشین فرشید نوابی مهران در سریال جدال با سرنوشت / شاهکار دیدنی آقای بازیگر سلفی عابدزاده با ستاره دربی 6 تایی رونمایی از خانواده جدید ستاره سادات قطبی و بچه های قد و نیم قد! چه خانواده پرجمعیتی+عکس فال ابجد روزانه یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 راه اندازی خط تولید آب معدنی {0 تا 100 هر آنچه باید بدانید!} جدیدترین ویدئو از وضعیت خیابان های مشهد بعد از بارش سیل آسا ویدیوی عجیب که در یک روز 12 میلیون لایک گرفت؛ خوردن یک ظرف 100 لیتری پُر از توت‌فرنگی در 12 ساعت+ویدیو سفر به ترکیه با بودجه محدود روش آسان طرز تهیه ترشی گوجه سبز با رب انار 6 روش فوق العاده برای پرپشت شدن گل حسن یوسف موخوره را با این 6 روغن از بین ببرید! | سلامت و زیبایی مو؛ با این روغن های طبیعی 10 خواص معجزه آسای زردچوبه برای سلامت و شادابی پوست پست عاشقانه علی سرابی برای همسرش مارال بنی آدم و کامنت معنادار سحر دولتشاهی+عکس آموزش کشیدن مرحله به مرحله خط چشم برای تازه کارها واکنش های جالب کودک یک ساله ای که برای اولین بار دنیا را دید! از ذوقش بغضم ترکید+ ویدئو تصویری زیرخاکی از مهدی قایدی در سال 1386
تیتر امروز   
نقاشی 400 ساله‌ای که یک پادشاه را «عاشق» کرد
فال شمع روزانه امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
فال قهوه با نشان روز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403
فال روزانه امروز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403
فال حافظ با تفسیر امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403+فیلم
ماجرای باقلوای یزدی دستپخت مادربزرگ رهبر معظم انقلاب
تجربه زندگی متفاوت در عربستان سعودی از زبان جورجینا نامزد رونالدو
نگاهی به تاج کیانی و کمربند زرین و لوکس ناصرالدین شاه قاجار+عکس
فال ابجد روزانه یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
رونمایی از مهریه های عجیب و هوش پران برخی تازه عروس ها؛ از 1200 نان بربری تا چشم‌هاﻯ داماد!
عشق عمیق این پسر 19 ساله به پیرزن 76 ساله میلیاردر به ازدواج ختم شد! +عکس
جورجینا رودریگز با جدایی از رونالدو صاحب این چیزها می‌شود!!
وزارت ارشاد ناشران مجازی را غافلگیر کرد
پست مشکوک منوچهر هادی درباره یکتا ناصر ؟! +عکس
(ویدئو) آهنگ جدید "میخانه " حمید هیراد +لینک دانلود و متن آهنگ/تو مرا پیرم کردی ز جهان سیرم کردی...
منتخب روز