قسمت کمر و شانه ها را می توان به سادگی پوشاند اما با این حال، باز هم جوش های این نواحی برایمان ایجاد مشکل می کنند و مخصوصا در خانم ها باعث آسیب رسیدن به اعتماد بنفس می شود. همچنین متاسفانه بیشتر کسانی که از آکنه صورت رنج می برند این مشکل را با کمر و شانه ها نیز دارند. جوش پشت کمر برای مراجعین می تواند بسیار خسته کننده باشد چون پوست کمر مانند پوست صورت معمولا در معرض تولید بیش از حد سبوم قرار دارد و این جوش ها به عنوان مشکلی خارج از کنترل دیده می شود. در ادامه آنچه باید درباره جوش های کمر و پشت شانه ها بدانید را به شما می گوییم:
جوش های کمر و شانه ها تا حدود زیادی به علت استرس و هورمون ها است
چرب بودن بیش از حد پوست کمر می تواند نشانه ای از افزایش سطح تستوسترون باشد. از دیگر عوامل بالقوه می تواند استعداد ژنتیکی به آکنه باشد، یک فرد ممکن است متوجه شود پدرش، مادرش یا خواهر و بردارش از همین مشکل رنج می برند.
استرس یکی از شایع ترین تحریک کننده های داخلی آکنه است چه جوش های صورت چه آنهایی که روی بدن، خود را نشان می دهند. افراد ممکن است پس از تجربه یک دوره طولانی مدت استرس، متوجه تولید بیش از حد سبوم توسط پوست شوند که باعث تحریک آکنه می شود.
گرم شدن و عرق کردن در باشگاه و هنگام ورزش می تواند علت باشد
اگر معمولا به باشگاه می روید و در کل زیاد ورزش می کنید ممکن است در بعضی نقاط شانه ها و کمر پیوسته دچار آکنه شوید. با اینکه علت جوش زدن پشت کمر می تواند درست مانند جوش صورت باشد اما ورزش کردن نیز باعث افزایش دما و عرق کردن می شود، همچنین گاهی بافت لباس ها می تواند باعث انسداد منافذ پوست شود. ورزش های با شدت بالا مخصوصا، می توانند یکی از شایع ترین عوامل تحریک کننده باشند. این ورزش ها باعث می شوند پوست برای مدت زمانی طولانی در معرض عرق قرار بگیرد که باعث به دام افتادن سبوم اضافی و به وجود آمدن فضایی ایده آل برای تولید مثل باکتری ها می شود. بنابراین ورزشکاران معمولا ممکن است متوجه شوند که قسمت های کمر و شانه آنها دچار آکنه می شود. استفاده از استروئیدها نیز ممکن است باعث شود بدن بیشتر متمایل به آکنه شود.
جوش کمر و شانه ها برخی را بیشتر از دیگران تحت تاثیر قرار می دهد
برخی افراد ممکن است این جوش ها را به صورت خفیف و کوتاه مدت تجربه کنند، در حالی که بعضی دیگر ممکن است دچار آکنه شدید شوند. کیست های ملتهبی که ممکن است فرد، ماه ها یا حتی سال ها درگیرشان شود. دلیل بعضی جوش ها، مشکلات ریشه ای است: جوش های مربوط به استرس مدتی پس از اینکه عامل استرس از بین رفت محو می شوند، اما استعداد ژنتیکی به آکنه، یعنی این مشکل می تواند تا مدت ها گریبانگیرتان باشد، مخصوصا اگر درمانش نکنید. حدود نیمی از کسانی که مبتلا به آکنه هستند متوجه می شوند کمر و پشت شانه هایشان هم تحت تاثیر قرار گرفته. به نظر می رسد آکنه کمر و شانه ها در آقایان بیشتر از خانم ها متداول باشد.
تنها مشکل نوجوانان نیست
بسیاری از مردم آکنه زدن را با نوجوانی مرتبط می دانند اما باید گفت، جوش یکی از مشکلات اصلی افراد بالغ نیز هست. حدود 20 درصد از خانم ها و 8 درصد از آقایان از آکنه بزرگسالان رنج می برند. دکتر ماهتو می گوید: ما در کلینیک ها تعداد زیادی افراد بزرگسال را می بینیم که به دلیل مشکل آکنه مراجعه کرده اند. اما دلیل اصلی این مشکل همچنان ناواضح است. یکی از دلایل شایعی که آکنه در دوران بزرگسالی فرد را درگیر خود می کند استرس است. دوران بزرگسالی با گذراندن مقدار زیادی موقعیت های استرس زا همراه است چون مسئولیت ها نیز بزرگتر شده است. شغل، روابط، موقعیت های خانوادگی و غیره، تمام اینها می توانند برای یک فرد دوران سختی را به وجود بیاورند. برنامه غذایی ضعیف و سبک زندگی نیز از دیگر عوامل هستند و اینها را نیز می توان به استرس ربط داد، چون بسیاری از افرادی که دچار استرس می شوند سعی می کنند با خوردن غذاهایی که اغلب نا سالم هستند خود را آرام کنند و همچنین میل افراد به ورزش هنگام استرس کاهش می یابد.
در سکوت رنج نبرید
اگر از جوش کمر و پشت شانه ها رنج می برید سعی کنید مشکل را از ریشه درمان کنید. درمان آکنه بدن می تواند دشوار باشد. اولین گام این است که علت ریشه ای مشکل مشخص شود. اگر علت اصلی مشخص باشد می توان مستقیم به سراغ مشکل رفت و امید داشت آکنه بهبود بیابد. استفاده از دارو به طور کلی یکی از بهترین انتخاب ها برای درمان آکنه است.
مقدار دریافت لبنیات خود را در نظر بگیرید
برای گروه کوچکی از افراد ممکن است لبنیات نیز در گسترش مشکل آکنه شان نقش ایفا کند. اگر مکمل های پروتئینی مصرف می کنید که حاوی پروتئین وی ( پروتئین شیر گاو ) می باشند، شاید بهتر باشد به سراغ برنامه ای بروید که در آن سبزیجات بیشتری به کار رفته باشد.
از وسوسه فشار دادن جوش ها بپرهیزید
مهم نیست چقدر وسوسه انگیز باشد فشار دادن و خالی کردن یک جوش، ولی به هیچ وجه به بهتر شدن شرایط کمکی نمی کند. متخصصان تغذیه توصیه می کنند، جوش در هر نقطه ای از بدن که باشد، بهتر است آن را فشار ندهید چون باعث ایجاد زخم و التهاب روی بدن می شود.
انواع جوش کمر و سرشانه:
انواع زائده ها و جوش هایی که ممکن است در کمر شما ایجاد شوند، عبارتند از:
جوش های سر سفید:
که بر اثر کامدون های بسته ایجاد می شوند. زمانی که چربی به صورت یک برآمدگی سر سفید در زیر پوست، انباشته می شود، تشکیل خواهند شد.
جوش های سر سیاه:
زمانی که فولیکول های متصل در سطح پوست، باز شوند، جوش های سرسیاه تشکیل می شود. علت سیاهی سر جوش، بر اثر واکنش غدد چربی با هواست. و بخاطر چرک کردن یا آلودگی غدد چربی، نیست.
کورک ها:
جوش های برجسته که به صورت برآمدگی های کوچک صورتی رنگ در پوست پدیدار می شوند، به عنوان کورک شناخته می شوند.
چرک دانه ها:
نوعی جوش دردناک هستند، برجستگی های پر از چرک سفید یا زرد رنگ، با پایه قرمز رنگ می باشند.
ندول ها:
زمانی که ضایعه جوشی در ناحیه عمیق تر پوست رشد می کنند و می توانند سخت و دردناک نیز، باشند.
کیست ها:
این عارضه بزرگتر از جوش های قبل، پر از چرک های عفونی و بسیار دردناک هستند و موجب ایجاد زخم در سطح پوست فمی شوند.