کاربرد و وظایف انژکتور در خودرو

  یکشنبه، 24 اسفند 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
کاربرد و وظایف انژکتور در خودرو
انژکتورها قطعات کوچکی در خودرو هستند که در ورودی سیلندر خودرو قرار گرفته اند و در واقع باید گفت عملکرد آن ها به این صورت است که، بنزین با فشار زیادی پشت انژکتور قرار می‌گیرد، و با برقراری جریان الکتریکی خروجی آن باز شده و پاشش سوخت به داخل سیلندر انجام می‌پذیرد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، امروزه یکی از قطعاتی که در تمام خودروهایی که با سوخت کار می کنند وجود دارد، انژکتور یا سیستم پاشش سوخت می باشد. انژکتور خودرو قطعه ایست که در ورودی سیلندر خودرو قرار داشته و وظیفه آن تنظیم و پاشش سوخت به درون سیلندر بوده که نهایتا این سوخت طی فرایند احتراق به انرژی تبدیل و باعث به حرکت در آمدن خودرو می گردد. در حقیقت درست کار کردن انژکتور خودرو به معنای درست کار کردن کل موتور و سیستم احتراق خودرو می باشد. اگر انژکتور خودرو به درستی کار نکند یا به طور کلی از کار بیفتد، خودرو با مشکل مواجه شده و اصطلاحا ریپ می زند که این امر در نهایت منجر به خاموشی خودرو و از حرکت باز ایستادن آن خواهد شد. در ادامه قصد داریم اطلاعات کاملی را در خصوص انژکتور خودرو و نحوه کارکرد آن در اختیار علاقه مندان به بحث مکانیک خودرو قرار دهیم که می تواند در امر عیب یابی خودرو بسیار کارآمد باشد.

این قطعه سوخت را طی فرایند احتراق، به انرژی تبدیل و باعث به حرکت درآمدن خودرو می شود. اگر انژکتور به درستی کار نکند، و یا از کار بیفتد اصطلاحا اتومبیل« ریپ » می زند و در نهایت سبب خاموش شدن خودرو خواهد شد. پس در واقع کار کردن درست انژکتور به معنی درست کار کردن کل موتور و سیستم احتراق خودرو است.

یکی از وظایف ECU یا مغز فعال موتور نحوه ی انتقال سوخت به داخل سیلندر ها و میزان هماهنگی و مخلوط شدن آن با هوا است و یکی از عملگرهایی که با ECU در ارتباط است، انژکتور خودرو است.

این وسیله در اتومبیل های جدید آن ها را بسیار کارآمد تر و بهتر کرده به نحوی که دیگر تنظیم موتور به ندرت دچار اختلال می شود.

این قطعه در اتومبیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در واقع یک شیر الکترونیکی دقیق است، که سوخت را در زمان تعیین شده به خودرو می رساند.

انژکتورها قطعات کوچکی در خودرو هستند که در ورودی سیلندر خودرو قرار گرفته اند و در واقع باید گفت عملکرد آن ها به این صورت است که، بنزین با فشار زیادی پشت انژکتور قرار می گیرد، و با برقراری جریان الکتریکی خروجی آن باز شده و پاشش سوخت به داخل سیلندر انجام می پذیرد.

با فشاری که وارد می شود بنزین به صورت پودر در آمده و به محفظه ی احتراق وارد می شود و سوخت خودرو با فشار زیادی به سیلندرها پمپ می شود. پودر شدن سوخت این خاصیت را دارد که منجر به احتراق کامل سوخته شده و در نتیجه مصرف سوخت هم کاهش می یابد.

سیستم سوخت رسانی انژکتور خودرو به دو شکل مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی شده که نوع غیر مستقیم آن متداول تر است.

نحوه ی عملکرد انژکتور خودرو

قطعات کوچکی در موتور خودرو هستند که سوخت را با فشار زیاد به سیلندرها پمپ می کنند این قطعه به نام سوپاپ هم نامیده می شود.

همانطور که گفتیم انژکتور خودرو ارتباط مستقیمی با کامپیوتر خودرو دارد، چون بهترین میزان پاشش سوخت از طریق کامپیوتر تنظیم خواهد شد؛ به صورت الکترونیکی قابل کنترل است و از طریق کامپیوتر کنترل می گردد. سوپاپ ها چند بار در ثانیه باز و بسته می شوند تا به کمک پمپ، سوخت بنزین را با فشار به محفظه ی احتراق برسانند.

بدین گونه که موقع تزریق سوخت یک آهنربای الکتریکی میله ای را حرکت می دهد و سوپاپ انژکتور خودرو باز می شود. به این ترتیب سوخت با فشار از نازل سوپاپ به صورت قطرات بسیار ریزی به داخل سیلندرها با فشار پاشیده می شود.

این نازل به گونه ای طراحی شده که سوخت را به طور کامل پودر می کند و این روش سبب می شود، که احتراق سوخت به طور کامل صورت گیرد و حاصل آن هم آلایندگی کمتر برای محیط زیست خواهد بود.

یا به عبارت ساده تر می توان گفت: که وقتی دریچه ی هوای خودرو باز می شود؛ همزمان و بر اساس برنامه های دقیق، سیستم انژکتور عملیات پاشش سوخت را انجام می دهد. بعد شمع اتومبیل جرقه زده و سبب احتراق هوا و سوخت موجود در سیلندر می شود.

چون انرژی که توسط این عمل ایجاد می شود محل و جایی برای خروج ندارد، سیلندر خودرو را به سمت پایین هل داده که همین کار باعث حرکت در اتومبیل و راه افتادن آن می شود. سپس سوپاپ هوا به جای خود بازگشته و دریچه ی مخصوص خروج دود با باز شدن سوپاپ باز خواهد شد.

در نهایت دودی که به وجود آمده به بیرون هدایت شده و مجدداً عملیات احتراق از سر گرفته و تکرار خواهد شد. اما دریافتن اینکه آیا انژکتور به درستی کار می کند یا نه با دیاگ خودرو است و با دیاگ زدن می توانید به نحوه ی صحیح کار انژکتور پی ببرید.

اجزاء سیستم انژکتور خودرو

مهمترین اجزای سیستم انژکتور خودرو عبارتند از:

  • بدنه ی انژکتور
  • ریل سوخت
  • درپوش محافظ
  • فیلتر ورودی
  • اورینگ
  • سلونوئید
  • سوزن انژکتور
  • دسته سیم
  • سوراخ خروجی

مزایای سیستم اَنژکتور خودرو

مزایایی که این سیستم دارد عباتند از:

توزیع مناسب سوخت خودرو: در این سیستم برای هر سیلندر معمولاً یک انژکتور وجود دارد، که خود باعث توزیع یکنواخت و یکدست سوخت در بین سیلندرها می شود. پس توزیع سوخت، مناسب تر صورت خواهد گرفت.

راندمان حرارتی بالا: در مقایسه با خودروهای کاربراتوری راندمان سوخت هم به سبب توزیع سوخت بهتر، بالاتر خواهد بود.

کاهش مصرف سوخت: میزان مصرف سوخت به دلیل پودر شدن سوخت و احتراق کامل بنزین و توزیع مناسب کاهش می یابد.

کاهش میزان آلودگی: مسلما وقتی سوخت، مناسب توزیع شده و مصرف آن کاهش یافته و خام سوزی بنزین نیز کاهش یابد، آلاینده ها هم کاهش خواهند یافت.

روشن شدن سریع خودرو در شرایط نامناسب جوی و آب و هوای سرد.

عمر بیشتر خودرو: تمام مزایایی که بر شمردیم در نهایت منجر به عمر بیشتر موتور و خودرو خواهد شد.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
(عکس) امکانات فوق العاده برج روما رزیدنس، محل زندگی علی دایی / از آمفی تئاتر گرفته تا سونا و جکوزی و سالن بیلیارد! + تصاویری از داخل واحدها (10 نظر) تصاویری جالب و نوستالژیک از دوره دانشجویی مریم میرزاخانی در ایران/ مدال افتخار المپیاد بر گردن بانوی دانشمند (5 نظر) (فیلم) سربازی که صحنه رابطه نامشروع فرح و فریدون جوادی را دید، مغازه هدیه گرفت!!! (3 نظر) لحظه باورنکردنی شکار یک عقاب توسط خرس گرسنه در نوک درخت!+ فیلم (1 نظر) فراجا: مأمور خاطی پلیس بازداشت و معلق از خدمت شد (1 نظر) استقبال عجیب دانش آموزان دختر از شهردار زنجان+عکس/ به صف شدن دختران برای تعظیم؟ (1 نظر) شهرداری کرمانشاه مجسمه پاندای کونگ‌فوکار را به آغوش مردم ایران بازگرداند/ رفته میکاپ کرده اومده😂+عکس (1 نظر) دزدی از غرفه ویتنام و ترکیه در نمایشگاه کتاب تهران / فرهنگی‌ترین رویداد کشور در تیررس دله دزدها! (1 نظر) لوازم آرایش یک خانم شاغل که همیشه باید با خود داشته باشد (1 نظر) فرح پهلوی در چه شرایطی برای سگ سالومه مجری منوتو گریست؟ + ویدئو (1 نظر) استایل جذاب و جوان‌پسند داریوش فرضیایی، عموپورنگ خوش انرژی در 50 سالگی/ ماشاءالله پوستش چقدر صافه+عکس (1 نظر) از واکنش همایون شجریان به خیانتش تا صف طولانی امضای سروش صحت در حواشی داغ امروز سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1403 اعتراف چندش و عجیب اهالی قبیله آدم‌خوارها: من گوشت یک مرد و یک زن را خورده‌ام!+ویدیو فال انبیاء روزانه پنجشنبه 27 اردیبهشت ماه 1403 سلفی بامزه و سر صبحی شبنم قلی خانی با دختر یکی یدونه‌اش، شانا خانوم+عکس/ ماشالله بزرگ شده😍
دیگران می‌خوانند   
ماجرای باقلوای یزدی دستپخت مادربزرگ رهبر معظم انقلاب نقاشی 400 ساله‌ای که یک پادشاه را «عاشق» کرد التماس سگ به پاکبان برای نجات توله های گرفتارش در آب بی جواب نماند+ویدئو/ مهربانی مهم ترین اصل انسانیت است... شباهت بی حد و اندازه پسر خوشتیپ و جذاب دانیال حکیمی به آقای بازیگر/ خندیدنشون هم کپی همدیگه هست+عکس تصویری از پسر قدبلند، مو فرفری و ریش دار کمند امیر سلیمانی در کنار دایی جان/ ماشالله چه بزرگ شده پشت صحنه جالب و دیدنی نماز خواندن شاهرخ استخری در سریال فاصله ها+ویدیو جواب قابل تامل آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره مسئله ترسیدنشان از مرگ+ویدیو نگاهی به تاج کیانی و کمربند زرین و لوکس ناصرالدین شاه قاجار+عکس سی امین سالگرد ازدواج مرجان صفابخش و همسرش مرحوم آرش میراحمدی بر مزارش +ویدئو غوغای اجرا و گیتارنوازی بی‌نظیر عرفان طهماسبی با آهنگ شدم سرگشته حیرانت ای دوست/ از شنیدنش محاله سیر بشید+ویدیو تجربه زندگی متفاوت در عربستان سعودی از زبان جورجینا نامزد رونالدو حال خوب زهره حمیدی بعد گذراندن دوران شیمی درمانی در کنسرت جدید محسن ابراهیم زاده +ویدئو وقتی میخوای فیلم آموزش خانه داری ضبط کنی اما همه جا رو به گند میکشی+ویدیو/ اینجا باید گفت تا آموزشهای بعدی خدا نگهدار😂 نوشته تحسین برانگیز روی شیشه مغازه یک شاطر تهرانی که نان رایگان میدهد/ دست مریزاد+عکس فال شمع روزانه امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 وزارت ارشاد ناشران مجازی را غافلگیر کرد تقویت میل و عملکرد جنسی با این 10 ماده غذایی شگفت انگیز! فال قهوه با نشان روز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403 فال روزانه امروز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403 فال حافظ با تفسیر امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403+فیلم کبد چرب را با این میوه های شگفت انگیز درمان کنید! چگونه از افتادگی سینه‌ها جلوگیری کنیم؟ نگاهی به تیپ جوان پسند و امروزی احمدرضا عابدزاده در مراسم عروسی دخترش نگار+عکس/ بهش میخوره داماد باشه تا پدر عروس هم اکنون بارش شدید تگرگ در حرم رضوی/ مردم در منازل خود بمانند حیرت کاربران از صدای بهشتی و دلنشین فرشید نوابی مهران در سریال جدال با سرنوشت / شاهکار دیدنی آقای بازیگر سلفی عابدزاده با ستاره دربی 6 تایی رونمایی از خانواده جدید ستاره سادات قطبی و بچه های قد و نیم قد! چه خانواده پرجمعیتی+عکس فال ابجد روزانه یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 راه اندازی خط تولید آب معدنی {0 تا 100 هر آنچه باید بدانید!} جدیدترین ویدئو از وضعیت خیابان های مشهد بعد از بارش سیل آسا ویدیوی عجیب که در یک روز 12 میلیون لایک گرفت؛ خوردن یک ظرف 100 لیتری پُر از توت‌فرنگی در 12 ساعت+ویدیو سفر به ترکیه با بودجه محدود روش آسان طرز تهیه ترشی گوجه سبز با رب انار 6 روش فوق العاده برای پرپشت شدن گل حسن یوسف موخوره را با این 6 روغن از بین ببرید! | سلامت و زیبایی مو؛ با این روغن های طبیعی 10 خواص معجزه آسای زردچوبه برای سلامت و شادابی پوست پست عاشقانه علی سرابی برای همسرش مارال بنی آدم و کامنت معنادار سحر دولتشاهی+عکس آموزش کشیدن مرحله به مرحله خط چشم برای تازه کارها واکنش های جالب کودک یک ساله ای که برای اولین بار دنیا را دید! از ذوقش بغضم ترکید+ ویدئو تصویری زیرخاکی از مهدی قایدی در سال 1386
منتخب روز